måndag 23 juli 2012

Those who live, sees much. Those who travel, sees more.


Fklygen till Athen var rätt intressant.
Då vi strtade från Vanda-Helsingfors flygfäklten så hade det just börjat regna, och vi hamnade flyga genom ett åskmoln. Då blixtrade det till precis breve mitt fönster, och efter en stund började det lukta bränt i flygplanet. Vi fickk veta att det inte hade hänt några skador på flyget, men att vi måste ändå vända om tillbaka till Finland, men innan vi skulle kunna flyga tillbaka till Finland mådest vi får tanken mer tömd, för det skulle vara farligt att lande med en nästan helt full tank. Så vi flög över havet mellan Finland och Estland i nästan två timmar innan vi kunde landa och byta flygplan. När vi äntligen landat och bytt flyg så gick allting riktigt bra.


Nå första årdentliga dagen så for vi först till Acropolis museum för att mitt på dagen så var det som varmat ute. Och först på kvällen, ungefär fem tiden så for vi till Acropolis. Där såg man största delen av  Athens centrum. och några fina höga berg o sont, Och templena uppe i Acropolis var också fina och intressantta.


Andra dagen så var då jag och Juho bara vi två och skulle gå och se på Athens gamla olympiastadion, så vi for via en ganska mysig park där, det var väl Athens nationalspark.


Då vi var till olympiastadionen så va dagen som varmast och där so fanns det ju int så mycket skkugga, men det var ändå jätte fint ställe och det var värt att se, vi fick sådana små "handradion" där det fanns numror  och så kunde man lyssna en guidning från den, och det gjorde hela stadiummet mer intressant att se på.


Efteråt så for vi och äta, de var rätt god mat där i Grekland.
Grekiska salladen var god, biffarna också, men all pasta var inte från det bästa hollet men go mat var det anyway. På kvällen då var vi till Pnyx, ett fint ställe med ruiner o sont.


Tredje dagen så var vi då till en ö dom hette Egina, fint ställe nog, men det var också varmaste dagen. På havet så var det riktigt fint väder, skönt med blåst, vattnet var härligt blått, jämfört med Finlands tråkiga grå-bruna ler vatten. 


Det var skönt att simma på Egina för att det var så varmt, men vattnet var inte sådär uppfriskkande, mer sondän skönt varm. Men det var ändå mycket svalare  än luften så det var rikktigt skönt att simma, och vattnet var helt jätte saltigt, det var jätte länge sen jag över huvudtaget hade simmat i saltvatten.


Vägen tillbaka till Athen från Egina var vacker, solen hade just börjat gå ner och vädre var härligt.
Förutom att jag hade bytt till min nya svarta klänning på stranden och det bklåste rät mycket på båten så att man hamnade se till att klänningen inte flög för högt upp så att man skulle kunna se mina underbyxor.


Sista dagen så var jag och Juho igen bara vi två. Så vi bestämde oss att gå till Agora, ruiner av en stadsdel. Det var också fint, templen där, gamla delar av fengelsen, fina statyer av gudarna mm.
Efteråt så for vi och äta lunch till ett jätte mysigt restaurang, det var fin utsikt och skön vind där vi satt, och maten var god. Sen hann vi shoppa lite men sen så var det tid att fara iväg till flygplatsen.


Flyget hem tillbaka till Finland gick riktigt fint, såg fina "muminmoln" på vägen oc solndegången var jätte vacker i Finland då vi skulle landa.

Visst e de skönt att vara till Finland igen, det är bara lite svalt här, för under den korta tiden i grekland så blev man van vid 30-38 graders värme, och mycket sol. Nu regnar de här och e typ just o just 20 grader ute.


2 kommentarer:

  1. tack :)
    de va lite måsta på med en hatt att man int sku få auringonpistos :D

    SvaraRadera